Wiosenne kanapki to rewelacyjne śniadanie lub po prostu smaczna przekąska, zwłaszcza wiosną, kiedy organizm przestawia się z trybu zimowego i łaknie nowalijek. 14 kwietnia podczas zajęć kulinarnych uczniowie klasy ,, 0 '' wykonali wiosenne kanapki. Na stołach zagościły : pomidorki, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek ,papryka, wędlina .

Dzieci z dużym zaangażowaniem zabrały się do pracy. Smarowały i układały produkty, tworząc na kanapkach wiosenne kolorowe wzory. Przygotowane kanapki wyglądały naprawdę apetycznie.

Miały mnóstwo witamin , ale przede wszystkim znakomicie smakowały.

Dzieci podczas zajęć utrwalały znajomość produktów zdrowej żywności, ćwiczyły posługiwaniem się nożem. Zwrócono także uwagę na zachowanie zasad higieny przed przystąpieniem do pracy z jedzeniem.

Takie kulinarne zajęcia bardzo podobały się naszym uczniom i na pewno to nie ostatnie takie zajęcia w naszej szkole.